Cassette Heiliger Sand

Cassette “Heiliger Sand ”

Op Donderdag 30 augustus 2012 werden in de synagoge van Worms de Joodse Cultuurdagen geopend met de tentoonstelling  “ Lichtblicke”,. als afsluiting van een driejarig project  rond de oudste Joodse begraafplaats in Europa: “Heiliger Sand” in Worms.
In samenwerking met galerie Hecker uit Worms presenteerde Johan Breuker op deze tentoonstelling  een ruime keuze uit zijn tekeningen over deze begraafplaats, naast de bibliofiele uitgave “Heiliger Sand, lichtblicke”, een luxe uitgevoerde cassette met een geschiedkundige inleiding over deze begraafplaats en met tien zeefdrukken in maximaal vijf kleuren, gedrukt in een beperkte oplage van 100 genummerde exemplaren.
Uitvoering: map 22 x 33 cm, Keyekolor rood karton. Tekst gezet in Swift en gedrukt op Biotop 160 g/m². Zeefdrukken gedrukt op Clairefontaine-papier 224 g/m², 22 x 32 cm

Gallery

Brochure "Heiliger Sand"

Naast de eerder genoemde luxe cassette ontwierp Johan Breuker ook nog de brochure “Heiliger Sand zu Worms, ältester jüdischer Friedhof Europas”, een boekje met reproducties van zestien pentekeningen en een tekst van Ulrike Schäfer. Het boek, 20 x 14 cm werd gedrukt in offset en uitgegeven door Worms verlag in een oplage van 1000 exemplaren.

Gallery