Organisaties

Nederlandse Kring van Tekenaars   

www.nkvt.nl

De Margedrukkers

De site voor drukkers en boekliefhebbers, kunstenaars, schrijvers, lezers, neerlandici en andere belangstellenden. U vindt op de site van alles overdrukken, typografie, het maken van mooie boeken een uitgebreide agenda met aankondigingen van door margedrukkers gemaakte uitgaven.

www.drukwerkindemarge.com

Kunstbus

Site voor kunstminnaars met informatie over kunstenaars, galeries, musea, kunstuitleen en agenda over tentoonstellingen en beurzen.

www.kunstbus.nl

Kunstlijn Haarlem

Een jaarlijks terugkerende kunstmanifestatie in Haarlem en omgeving tijdens het het eerste weekend van november. Tentoonstellingen, 200 open ateliers, galeries en nog veel meer op diverse locaties.

www.kunstlijn.org

Kunstencentrum Haarlem

Kunstcentrum Haarlem (kunstuitleen,tentoonstellingsruimte en uitgeverij):
De collectie van SBK (stichting Beeldende Kunsten) Haarlem/Beverwijk omvat zo'n 15000 kunstwerken van meer dan 800 hedendaagse kunstenaars, waaronder gevestigde namen maar ook jong talent. De collectie biedt een keuze aan verschillende technieken zoals schilderijen,tekeningen, beelden, zeefdrukken, litho's en etsen.

www.kunstcentrum-haarlem.nl

AIDA Nederland

AIDA is een organisatie voor vervolgde kunstenaars. Het gaat om kunstenaars die als gevolg van hun artistieke uitingen door het politieke gezag in hun land worden bedreigd, monddood gemaakt, gevangen gezet of simpelweg uitgewezen worden. AIDA neemt een eigen plaats in naast andere mensenrechtenorganisaties, die gegeven hun doelstelling niet bij machte zijn kunstenaars expliciet te steunen. De activiteiten ten behoeve van kunstenaars zijn even divers als de kunstenaars zelf zijn.

www.aidanederland.nl

Academiegalerie Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

De Academiegalerie is een tentoonstellingsruimte van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Zij organiseert tentoonstellingen van werk van studenten aan de HKU, workshops en exposities van binnen- en buitenlandse kunstenaars die met het programma van de HKU verbonden zijn.

Archief Aademiegalerie

Centrum Beeldende Kunsten Utrecht

Het Grafisch Atelier Utrecht (GAU), opgericht in 1979, is het centrum voor de grafische kunst in de Gemeente en de Provincie Utrecht.
Als facilitaire voorziening ondersteunt het GAU de beroepspraktijk van (startend) professioneel werkende beeldend kunstenaars en akademie studenten.

www.kunstinutrecht.nl

Provinciehuis Noord-Holland

De provincie Noord-Holland biedt kunstenaars een tentoonstellingsruimte aan in het Paleis Welgelegen aan de Dreef 3 in Haarlem. " De Dreef Exposities" zijn maandelijks wisselende tentoonstellingen die deel uitmaken van het Intern Kunstbeleid van deze overheid. In deze tentoonstellingen wordt met name aandacht besteed aan het werk van Noord-Hollandse kunstenaars. 

www.noord-holland.nl
www. planetware.com/haarlem/noord-holland-provinciehuis.nl

De Vishal

De Vishal is de Haarlemse Kunstenaarsvereniging. Deze vereniging beschikt over een eigen tentoonstellingsruimte aan de Grote Markt in Haarlem, waar wisselende tentoonstellingen van hedendaagse kunst worden getoond. De leden zijn allen werkzaam als professioneel beeldend kunstenaar.

www.devishal.nl

CBK Noord-Holland

Een provinciale organisatie die alle beeldende kunstactiviteiten in Noord-Holland volgt, bekendmaakt en archiveert. Daarnaast ondersteunt deze organisatie allerlei culturele activiteiten en houdt zij een databank van kunstenaars in Noord-Holland bij.

www.CBKnoordholland.nl

CUBRA, Cultureel Brabant
Wekjelijks verschijnend webmagazine van het Brabants Dagblad

www.cubra.nl

Overzicht van Nederlandse galeries

www.galeries.nl

De althæa Pers Den Haag

De Althæa Pers is een uitgeverij van bijzondere drukwerkjes in zeer beperkte oplagen.  Jos Swiers, de uitgever, legt zich toe op het produceren van uitgaven die vrijwel steeds voor één bepaald project of één iemand bestemd zijn en niet te koop.De Althæa Pers bezit geen eigen drukpers, maar werkt met pc en een laserprinter. Waar wenselijk en mogelijk zijn grafische kunstenaars en drukkers die met hoogdruk en zeefdruk werken bij de uitvoering betrokken. De meeste uitgaven zijn zodoende hybride van karakter.  De vormgeving is altijd verrassend en uiterst verzorgd.   

http://www.althaeapers.nl/