Nieuwe tekeningen 2013

Nieuwe tekeningen 2013:

Een overzicht van tekeningen die zijn gemaakt tijdens de tweede helft van 2013. Het gaat hier om de eerste werken die zijn ontstaan vanuit schetsen en reisindrukken, opgedaan tijdens vakantieperiodes in Noord Italië, Frankrijk en vanuit schetsen in de tuin van Harry en Marjon ketelaar in Groot Ammers.  De tekeningen zijn uitgevoerd in houtskool en pastel op papier en het maximale formaat van deze tekeningen is 45 x 55 cm.

Gallery

Tekeningen uit Groot Ammers 2013:

Een serie kleine tekeningen over de tuin van Harry en Marjon Ketelaar in Groot Ammers (Alblasserwaard). Een schetsboek met 24 intensieve studies in potlood en inkt over de vormrijkdom en het bijzondere lichtspel in deze weelderige tuin.  Het formaat van deze tekeningen is 13 x 22 cm.

Gallery

Tekeningen Kleverlaan:

Deze tekeningen zijn gemaakt tijdens een samenwerkingsproject van Johan Breuker en Rob Hoogers rond de Algemene begraafplaats aan de Kleverlaan in Haarlem. In het voorjaar van 2010 maakten zij op deze locatie in een aantal sessies foto- en video opnamen voor een audiovisuele documentaire over deze begraafplaats. De hier getoonde tekeningen zijn een onderdeel van deze documentatie. Het zijn schetsen in houtskool, potlood en inkt die direct naar de aanschouwing van een aantal plekken op deze begraafplaats gemaakt zijn en als zodanig ook een onderdeel van dit project vormen.

Gallery