Ongekend avontuur | Une aventure extraordinaire

“Ongekend avontuur | Une aventure extraordinaire”

“Ongekend avontuur / une aventure extraordinaire” werd geschreven door Johan Breuker en op 19 juni 2013 gepresenteerd door Althæa pers in het Maison Descartes te Amsterdam.
Een boek omvat een rijk geïllustreerde biografie, een portret en een bibliografie van het leven en werk van de schrijver Henk Breuker, de Franse oom van Johan Breuker. De redactie van de teksten is mede verzorgd door Hilde van Zanan-van Lith. Het fotomateriaal is afkomstig van Frans van Lier, Wim van Riet en uit de archieven van Johan Breuker en de erven Henk Breuker. Het frontispice is een tekening van Henk Breuker door Johan Breuker. De vormgeving was in handen van Sander Pinkse Boekproductie, Amsterdam. Drukkerij Wöhrman Print Service uit Zutphen nam het drukwerk en het bindwerk voor zijn rekening.
Uitvoering: genaaid gebonden, in mat gelamineerde heel papieren band, met betiteling in zwart. Papier: binnenwerk 90 grams hv offset getint Biotop 3 en 90 grams colotech wit; schutblad 115 grams hvo getint; band 135 grams hv gesatineerd mc. Letterfont: Lyon text. Oplage: 125 genummerde en gesigneerde exemplaren.
Tijdens de presentatie in het Maison Descartes werd de inleiding verzorgd door Frans van Lier. De muzikale bijdrage was in handen Nico Knapper uit Amsterdam, die speciaal voor deze gelegenheid ‘Blason”, een van de eerste Franse gedichten van Henk Breuker, op muziek zette . Dit gedicht en de partituur werden door de Althæa Pers afgedrukt in een eenmalige uitgave ‘Blason’. Tijdens de presentatie vond ook de overdracht plaats van het literaire en biografische archief van Henk Breuker aan het Letterkundig Museum te Den Haag.

Gallery