Papegaaienzang

Na jarenlange voorbereiding dan eindelijk verschenen: Het ultieme woordenboek Papegaais Engels-Nederlands.
Het boek van de natuurlijke geluiden van de papegaaien, tevens woordenboek Engels-Nederlands met illustraties van Johan Breuker
Op 28 september 2013 heeft Jos Swiers, uitgever van de Althæa Pers, het eerste exemplaar van het boek “ Papegaaienzang” gepresenteerd aan de beeldend kunstenaar/filosoof Harry van Boxtel en aan de journalist Ed Schilders. Het boek bevat een indrukwekkende inleiding “de roep van de papegaai in een legen wereld” van de hand van Harry van Boxtel en daarnaast een alfabetische index van de natuurlijke geluiden van papegaaien, maar het is ook een woordenboek Engels-Nederlands voor het papegaais. Johan Breuker ontwierp veertigtal illustraties die een synesthetische weergave zijn van geluiden in kleur. Via  een aantal tegen elkaar uitgevoerde softwareprogramma’s – waarvoor veel dank is verschuldigd aan Rob Hoogers- is van een twintigtal geluiden de sonografische weergave omgezet naar een kleurschakeringsbeeld in zowel een majeur- als een mineurvariant.

Ga naar: http://www.althaeapers.nl/index.php?page=harry-van-boxtel-papegaaienzang en bekijk ook het fotoalbum met de illustraties van Johan Breuker.

Gallery